Mintjes

Mintjes is een Belgische firma dat gekend staat voor zijn unieke, innoverende designobjecten met een sterk verhaal. Objecten die stuk voor stuk ‘vorm’ en ‘functie’ met elkaar verzoenen. Hierdoor creëren ze een toegevoegde waarde wat jouw leven aangenamer en comfortabeler maakt!

Ontwerpers vormen het kloppende hart van Mintjes. Het merk heeft een ijzersterk designteam ter beschikking in-house maar werkt ook samen met verschillende externe ontwerpers. Elk object draagt zo een specifieke signatuur van een designer en maakt het dus uniek! 

Extra zorg en liefde

Eik is een natuurproduct en heeft een jarenlange geschiedenis achter de rug alvorens het verwerkt wordt tot een meubel. Zo heeft elke eikenboom een eigen verhaal doordat het wordt blootgesteld aan verschillende schommelingen in temperatuur, licht en vochtigheid. Hierdoor is elke nerf, kleurschakering of noest verschillend en maakt dit je meubel net uniek. 

We kleuren en behandelen onze meubelen zo efficiënt en duurzaam mogelijk, eikenhout is en blijft echter een “levend” natuurproduct dat doorheen de jaren van kleur blijft evolueren omwille van het licht en de vochtigheid. Je meubel maakt namelijk een natuurlijk verouderingsproces door, net zoals jij en ik. Een eikenmeubel is echter uniek en heeft een fantastisch verhaal achter de rug. Hier kan natuurlijk niets tegenop. 

Elk Mintjens-meubel heeft wat extra liefde en aandacht nodig.

100% duurzaam

Respect voor de natuur staat centraal. We geven niet alleen om onze producten maar om het volledige productieproces. Daarom zijn we erg kieskeurig wat de materiaalkeuze betreft. Zo is het hout zorgvuldig geselecteerd en enkel afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en de gebruikte oliën en lakken voldoen aan de allerstrengste normen. Daarnaast gebeurt onze volledige productie met hernieuwbare energie. 

Meer dan 90% van onze productie gebeurt in België, de overige 10% gebeurt in andere Europese landen waarmee we de goede kwaliteit en werkomstandigheden garanderen. Dit doen we omdat we goede ethische waarden en normen belangrijker vinden dan uit te wijken naar lageloonlanden.  

Zeg niet zomaar een meubel…

Vanaf de eerste ruwe schets op papier tot aan de levering van het afgewerkte meubelstuk werken er meer dan 170 mensen met een passie voor hout en interieur. Deze medewerkers leggen dag in dag uit hun hart en ziel in het maken van deze eikenhouten topproducten.

Bekijk hieronder de MINTJENS sfeerimpressies

U bent van harte welkom in onze winkel en laat u uitgebreid adviseren door één van onze slaapvoorlichters.

DESIGNED BY ONLINE AMBITION
Back to Top