Volg ons

NIEUWS

HUISSTOFMIJT, CARA EN ALLERGIEËN

Huisstofmijt

De Huisstofmijt is een klein spinachtig beestje dat met het blote oog nauwelijks waarneembaar is. Hij leeft van de huidschilfers van mens en dier en bevindt zich vooral in matrassen,kussens,dekbedden,knuffelbeesten,gestoffeerd meubilair en vloerbedekking. De huisstofmijt zelf is onschadelijk,maar de uitwerpselen die hij produceert zijn dat niet. Wij ademen die als stofdeeltjes in, hetgeen de oorzaak is voor allergische klachten.

Cara

Cara (chronische a-specifieke respiratoire aandoeningen) is een verzamelnaam voor astma,chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen die lijden aan dergelijke aandoeningen zijn zeer gevoelig voor huisstofmijt en krijgen het benauwd. Ook veroorzaakt het klachten als: een verstopte neus,eczeem,hoesten,niesbuien en tranende en jeukende ogen. Naar schatting is ca. 10% van de westerse bevolking gevoelig of allergisch voor huisstofmijt.

Bestrijding

Bestrijding kan door het bedtextiel regelmatig te wassen op 60 of 95 graden. Ditvoorst adviseert u graag over de juiste maatregelen en mogelijkheden.