Volg ons

NIEUWS

8 “COOLE” slaaptips voor de tropische zomernachten

8-coole-tips-voor-de-tropische-zomernachten

De zomer is in volle gang en als we de weersvoorspellingen mogen geloven hebben we een aantal tropische dagen in het vooruitzicht. Die zomer voor de deur is natuurlijk fantastisch, maar het kan invloed hebben op uw nachtrust. Daarom hebben wij voor u een aantal slaaptips om de tropische nachten door te komen.

Tip 1: Geen Warm Beddengoed

Veel mensen slapen tijdens de zomermaanden onder het verkeerde beddengoed. Tijdens warme nachten is een linnen laken, katoenen of zijde dekbed meestal voldoende.

Tip 2: Ventilator

Het plaatsen van een ventilator in de slaapkamer kan helpen om het slapen aangenamer te maken. Het “probleem” is wel dat een ventilator uitsluitend de warme lucht verplaatst, dus niet afkoelt. Vul daarom plastic flessen met water, vries deze in en zet ze vervolgens voor de ventilator!

Tip 3: Douche nemen

Neem een lauwe douche voor dat u gaat slapen. Hierdoor koelt het lichaam af en heeft u een grotere kans om sneller in slaap te vallen.

Tip 4: Voldoende drinken

Tijdens warme dagen is het belangrijk om voldoende te drinken. Daardoor krijgt men een goede hydratatie en zal men ook beter in slaap vallen.

Tip 5: Voeten

Slaap met uw voeten tijdens warme nachten onder uw dekbed of deken vandaan, de warmte van het lichaam zal dan verdwijnen via uw voeten.

Tip 6: Circulatie

Slaap, indien mogelijk, met de deur van uw slaapkamer open zodat de lucht kan circuleren.

Tip 7: Nek

Het verkoelen van uw nek helpt de rest van het lichaam te verkoelen, dit kunt u doen door met een koud kompres of ijs dat u wikkelt in een handdoek.

Tip 8: Hoofdkussens

Slaap op een hoofdkussen dat uw lichaamstemperatuur niet vasthoudt.