Volg ons

NIEUWS

HUISSTOFMIJT, ALLERGIEËN, COPD EN ASTMA

Huisstofmijt

De huisstofmijt (Dermatophagoïdes pteronyssinus) is een klein (ca. 0,3 mm) spinachtig beestje dat met het blote oog nauwelijks waarneembaar is. Hij leeft van de huidschilfers van mens en dier

en bevindt zich vooral in matrassen, kussens, dekbedden, knuffel-beesten, gestoffeerd meubilair en vloerbedekking. De huisstofmijt zelf is onschadelijk, maar de uitwerpselen die hij produceert zijn dat niet.  Wij ademen die als stofdeeltjes in, hetgeen bij gevoelige personen de oorzaak is voor  allergische klachten.

COPD & astma

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitus en long-emfyseem. Astma is een chronische ontsteking van de longen. Mensen met astma kunnen soms moeilijk ademhalen: zij zijn benauwd, ademen piepend en hoesten. Mensen die lijden aan dergelijke aandoeningen zijn zeer gevoelig voor huisstofmijt. Ook veroorzaakt het klachten als: een verstopte neus, eczeem, hoesten, niesbuien en tranende en jeukende ogen. Naar schatting is ca. 10% van de  westerse bevolking gevoelig of allergisch voor huisstofmijt.

Bestrijding

Bestrijding kan door het bedtextiel regelmatig te wassen op 60 of 95 graden. Uw Slaapvoorlichter adviseert u graag over de juiste maat regelen en mogelijkheden.

Anti allergische uitvoeringen

Indien u last heeft van allergieën of COPD stelt dit zeer speciale eisen aan een matras. 

Alle Sleep & Dream schuimrubber en pocket-vering matrassen  kun nen zonder meerprijs en soms met minderprijs uitgevoerd worden in de stofvrije uitvoering ‘Wash’. Deze speciale matrashoes kan op 60 graden gewassen worden, waardoor de huisstofmijt verdwijnt. Omdat dit regelmatig moet gebeuren, voldoet deze hoes aan speciale kwaliteitseisen die dat mogelijk maken.

Alle Sleep & Dream matrashoezen zijn standaard behandeld met Purotex®  waardoor allergenen, zoals de huisstofmijt, door de aanwezigheid van probiotica gereduceerd worden. Meer weten? Zie pagina 35.

WASH UITVOERING

Wash uitvoering

Alle matrassen in de Sleep&Dream collectie zijn optioneel en zonder meerprijs leverbaar met een wasbare hoes. Vanaf de Savant en Empire zelfs met minderprijs.

De matrashoes is vervaardigd uit 60% polyester, 40% lyocell en is afgedekt met Climawatt. De hoes is wasbaar op 60ºC. De Wash-hoes is de enige uitvoering waarin polyester verwerkt is. Ook deze hoes is behandeld met Purotex® en Adaptive®.

Purotex®

Purotex® bestaat uit microcapsules die natuurlijke probiotica bevatten. Probiotica zijn positieve bacteriën die de slaapomgeving zuiveren. Door lichaamswrijving openen de microcapsules en komen de probiotica vrij en vermenigvuldigen ze zich. Allergenen zoals de huisstofmijt, worden door de aanwezigheid van probiotica gereduceerd. De werking van Purotex® is minimaal 10 jaar. Alle matrashoezen in de Sleep & Dream-collectie zijn behandeld met Purotex®

Adaptive®

Adaptive® is een behandeling die passief textiel verandert in een dynamisch textiel dat op temperatuurswisselingen reageert.  Zodra uw lichaam het textiel opwarmt, start de Adaptive® behandeling die verdamping versnelt. Verdamping vermindert de vochtigheid en heeft een koelend effect. Matrassen die behandeld zijn met Adaptive® houden je comfortabel koel, droog en verbeteren de kwaliteit van je slaap.

Alle hoezen in de Sleep&Dream collectie  zijn behandeld met Adaptive®. 

Adaptive® werkt temperatuur stabiliserend en is Öko-tex getest. De werking van Adaptive is minimaal 10 jaar (bij normaal gebruik). 

Bij warmte zetten de polymeren uit (zoals de menselijke huid) en vergroten het oppervlak (hogere vochtopname). Bij koude krimpen de polymeren (zoals bij het ontstaan van kippenvel) en nemen minder vocht op.

CLIMAWATT

  • Extreem hoog vochtregulerend. Neemt adem-en transpiratie vocht op, verdeelt het gelijkmatig en verdampt het vocht stelselmatig
  • Anti allergisch
  • Weinig tot geen voedingsbodem voor huisstofmijt en microben
  • Voor een groot deel gerecycled polyester (PET flessen)