Volg ons

NIEUWS

Vrouwen slapen slechter dan mannen

Vrouwen slapen slechter dan mannen

Uit nieuw onderzoek, uitgevoerd door het Karolinska Instituut van de Universiteit van Stockholm en de particuliere gezondheidsdienst Previa, is gebleken dat vrouwen slechter slapen dan mannen van ongeveer dezelfde leeftijd en onder ongeveer dezelfde omstandigheden. De onderzoekers constateren bovendien dat de laatste tijd steeds meer en steeds jongere mensen last hebben van een onrustige en verstoorde slaap.

Dat vrouwen slechter slapen, komt volgens de onderzoekers doordat ze zowel in hun werk als in hun gezin meer onder stress staan. Als basis voor een betere nachtrust raden de experts u aan om aan het begin van de avond enige fysieke inspanningen te verrichten en een paar uur voor het slapen te rusten en geen lichamelijke inspanningen te doen.

Rustigere nachten geven fijnere dagen

Een uitstekend ligcomfort is een voorwaarde voor iedereen. Een gelijkmatige, comfortabele ondersteuning van het lichaam voorkomt dat u zich ’s nachts moet omdraaien, en daardoor krijgt u een betere, meer ongestoorde slaap. Voor vrouwen is drukverlaging nog belangrijker, omdat het verschil tussen de omvang van hun heupen en hun taille groter is.

Het unieke zonesysteem van Jensen, met steun voor de holle rug in combinatie met een zachte schouderzone, geeft het lichaam gelijkmatiger, prettiger steun, waardoor er veel minder drukpunten zijn, en er dus ook veel minder behoefte ontstaat u om te draaien. In combinatie met het drukverlagende materiaal en de constructie is een bed van Jensen een goede stap in de richting van beter slapen. Dat geldt voor iedereen, maar misschien nog wel meer voor vrouwen.