Volg ons

NIEUWS

Wereld Slaap Dag!

wereld-slaapdag

Het is vandaag vrijdag de 13e, maar geen paniek! Want het goede nieuws is; het is vandaag Wereld Slaapdag! De internationale Dag van de Slaap wordt ook wel World Sleep Day genoemd. Een hele dag ter ere van ‘slaap‘ en aandacht voor alles wat daarmee te maken heeft. Het is dus tijd om even stil te staan bij het begrip ‘slapen’ en tevens de vele slaapproblemen uit de doeken te doen.

De Dag van de Slaap is sinds 2008 een begrip. De vrijdag voordat de lente begint, wordt er de focus gelegd op slapen. Niet alleen wordt het genot van slapen gevierd, maar ook is er voldoende aandacht voor slaapproblemen die men heeft. De World Sleep Day Organisatie heeft onderzoek gedaan naar slaapproblemen en zodoende deze ‘slaperige dag’ in het leven geroepen.

8 uur slaap per nacht

Een gemiddeld volwassen persoon heeft zo’n 8 uur slaap nodig per nacht om gezond te kunnen functioneren. Vaak wordt dit aantal echter niet gehaald en slapen we heel wat minder uurtjes. Slechts 7% van alle mensen haalt dit aantal. En meer dan 90% geeft aan minstens één nacht slecht te slapen in de week. Het belang van slapen wordt vaak onderschat. Een nachtje doorhalen is geen probleem, maar wanneer u voor langere tijd niet voldoende slaap heeft, kan dit zorgen voor ernstige slaapproblemen. Eén op de drie mensen heeft hier last van. En dan hebben we de winter- en zomertijd nog niet meegerekend.

Slaaptekort: Onderschat het niet!

De effecten van te weinig slaap kunnen enorm zijn. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid in het verkeer en gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten. Een slaaptekort kan ook gevolgen hebben voor ons gewicht. Eén op de drie vrouwen is zelfs te slaperig voor het liefdesspel, waar 60% van de bevolking aangeeft liever langer te slapen dan een passionele nacht met de partner door te brengen.

Ook al heeft u het druk, slapen is niet bepaald een overbodige luxe. Neem wat meer tijd om voldoende uurtjes te slapen, zodat uw werkprestaties ook optimaal zijn. Wij bevelen dan ook zeker kwaliteitsproducten aan als u wilt kunnen genieten van een heerlijk uitgeslapen gevoel. Een zacht en comfortabel bed van hoogwaardige merken bieden garantie voor een betere nachtrust.